Leerlingen bovenbouw zingen met Paco Pena in Musis Arnhem

22-01-2020

Op woensdag 22 januari heeft een koor met bovenbouwleerlingen van de de Arnhemse Montessori School meegezongen met het concert van Paco Pena in het Musis in Arnhem.

De wereldberoemde Spaanse flamencogitarist en componist schreef in 2004 het Requiem voor de Aarde, een oproep aan de mensen om zuinig te zijn op onze planeet. Paco Pena is van mening dat we ons samen moeten inzetten om de aarde te redden. Er ontstond een plan voor de samenwerking met verschillende koren, waaronder het Oost-Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen.

Geïnspireerd door indringende teksten en de aanstekelijke flamencoklanken van het Requiem heeft Paco Pena zijn missie doorgegeven: wij moeten de aarde doorgeven aan onze kinderen.

Jens van der Harst heeft een toespraak gehouden over voedseltekorten, waarmee hij ons aan het denken heeft gezet. Wat een fantastische ervaring voor de kinderen om hier een bijdrage aan te mogen leveren.