De AMS 80 jaar en dat mochten we vieren!

28-06-2017

Na het lange pinksterweekend was het drie dagen feest. De weergoden lieten ons een beetje in de steek, maar de feestvreugde was er niet minder om.

We startten op woensdag 7 juni met het zomerfeest in oud-Hollandse stijl. Tussen de buien door werd er vrolijk gesprongen op het springkussen. De limonadekoe werd gemolken, er werd geschilderd in de stijl van bekende Nederlandse schilders en heerlijk gesmuld van tosti’s en poffertjes.

’s Avonds was er een reünie voor oud-leerlingen, oud-ouders en oud-leerkrachten. Een ontspannen samenzijn waarbij herinneringen werden opgehaald, oude foto’s bekeken en het gevoel van de Arnhemse Montessorischool breed gedeeld werd.

De donderdag startte met een sponsorloop voor Kika. Alle kinderen hadden flink hun best gedaan om sponsoren te vinden en renden die dag onvermoeibaar hun rondjes voor Kika. Dit resulteerde in een bedrag van bijna €9000,00. Een prachtige gift voor dit goede doel.

’s Middags was er voor alle groepen een speurtocht. De onderbouw zocht naar ‘De gelaarsde kat’ en de midden-, en bovenbouw hadden een echte geocache. Deze caches waren gemaakt door een twaalftal enthousiaste 8e-groepers onder leiding van twee actieve lustrumouders. Het was heel bijzonder hoeveel enthousiasme de kinderen konden opbrengen na het harde rennen van de ochtend.

Om drie uur vertrok iedereen naar huis om ’s avonds om zeven uur weer bij elkaar te komen in de Pinkenberg, het openluchttheater in Velp.

Daar genoot jong en oud van het toneelstuk ‘De gelaarsde kat’ opgevoerd door een aantal leerkrachten en ondersteund door een orkest van ouders en Hans Grotenbreg.

En toen kwam het spannendste van het hele lustrum voor de midden- en de bovenbouw:

Slapen op school!

In elke klas werden de bedjes opgemaakt, de middenbouw deed een activiteit in de klassen en de bovenbouw mocht nog even lekker dansen in de grote tent op Het Stierenveld.
Uiteindelijk waren alle klassen rustig en gingen de meeste kinderen nog even lekker slapen.

Na het ontbijt op vrijdagochtend waarbij ook de kleuters weer van de partij waren was het tijd voor de finale van het lustrumfeest: de playbackshow.

Wat een talent hebben we toch op school. Alle kinderen genoten van de optredens door kinderen uit alle bouwen. De bovenbouw deed enthousiast mee met het nummer: ‘Ik ben een kangoeroe’ en iedereen werd een beetje stil van de opvoering van ‘Mag ik dan bij jou’. Er was een echte jury aanwezig en uiteindelijk waren er drie winnaars. Alle leerlingen die mee deden ontvingen een medaille.

En toen was het 12 uur ... en was het feest echt voorbij.

We bedanken iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om zo’n mooi feest te organiseren.
De zomerfeestcommissie, de lustrumcommissie, alle hulpouders, orkestouders, toneelouders, techniekouders, Albert Heij, Van Lawick van Pabststraat en alle commissiekinderen.

Tot slot natuurlijk dank aan het team en alle leerlingen.

Feest maak je met elkaar!