Stel cookie voorkeur in

Middenbouw naar Gelders orkest in Musis Sacrum

14-02-2019

Verteller Edwin Rutten, dirigent Pieter-Jelle de Boer en Het Gelders Orkest namen de leerlingen van de middenbouw mee in de wereld van Mozart. Een symfonisch verhaal met natuurlijk veel muziek van Mozart zelf.

Met de bus naar Musis was al een feestje, de voorstelling nog leuker. Ouders en grootouders waren ook uitgenodigd. De nieuwe concertzaal leek wel een bak met springende kikkers met al die derde, vierde en vijfde-groepers. Toen de eerste tonen klonken werd het stil...

Op een dag vindt Edwin Rutten een kistje met brieven waarin Wolfgang zelf vertelt over zijn wonderkind-avonturen. Hij schrijft over zijn ontmoetingen met keizers en koningen, de lange tochten in een wiebelende koets, wat zijn lievelingseten was en dat hij achterstevoren kon spelen. Ook zit er een brief bij die hij kreeg van Jan Willemszoon Bontekoe. Dit allemaal kregen we te horen in deze vrolijke voorstelling, bedacht en gebracht door Edwin - Ome Willem - Rutten. Met natuurlijk een heleboel muziek dat gecomponeerd was door Mozart.

Het was een geweldige ochtend die het vervolg was op een aantal leuke lessen over Mozart en klassieke muziek.