Ligging en historie

De Arnhemse Montessorischool (AMS) ligt in het bosrijke Arnhem-Noord, omgeven door het Gravinnebos en het park Sonsbeek. De school bestaat uit twee gebouwen, die verbonden zijn door grote en ruime speelplaatsen. Ook het zogenaamde Stierenveld – pal naast de school – biedt eindeloos veel ruimte om te rennen en te ravotten.

In het grootste gebouw zitten de klassen van de middenbouw en de bovenbouw, in het kleinste gebouw die van de onderbouw. Daar bevindt zich ook een grote hal, waar de kleuters intensief gebruik van maken en die we voor culturele activiteiten gebruiken.

Geschiedenis van de AMS

In 1935 startte de school met een klein kleuterklasje in de Van Ruysdaelstraat. De school groeide snel. Na twee jaar wilden de ouders ook graag een Montessori lagere school voor hun groter wordende kinderen.

In mei 1937 werd de stichtingsakte van de Arnhemse Montessorischolen getekend. Onze school heeft sindsdien gastvrij onderdak gevonden in verschillende huizen in de wijk.

Pas begin jaren ’50 was de eerste steenlegging van de huidige school. Het begon met vier lokalen en later zijn daar nog tien lokalen bijgebouwd. De kleuters zaten lange tijd in een blokhut in het bos.

In 1977 werd naast de lagere school de nieuwe kleuterschool met drie klassen geopend. Dit ‘kleutergebouw’ kreeg er enkele jaren geleden een lokaal bij en de hal werd vergroot.
In 1985 werden we één basisschool voor vier- tot twaalfjarige kinderen.