Documentatiecentrum & ICT

Documentatiecentrum

In ons documentatiecentrum (‘DOC’) staan heel veel boeken over allerlei interessante onderwerpen. Het aanbod wordt elk jaar aangevuld met een heel scala aan nieuwe, actuele boeken. Alle kinderen kunnen gebruik maken van het DOC, als de ‘DOC-ouders’ aanwezig zijn. Deze ouders bieden vrijwillig hulp, stimuleren en adviseren de kinderen bij het zoeken naar het meest geschikte boek, ook bijvoorbeeld voor een werkstuk of spreekbeurt.

ICT

De krijtborden behoren inmiddels tot het verleden en in elk klaslokaal hangt nu een digitaal schoolbord (‘Digi-bord’).

Onze hele school is voorzien van een modern computernetwerk. Elke nis heeft computeraansluitingen en werkplekken (vier in elke bovenbouwgroep, vier per middenbouwgroep en minimaal twee in elke onderbouwgroep).

De computer wordt steeds meer gebruikt tijdens de dagelijkse werkzaamheden in de klas. Op de AMS zijn twee leerkrachten ICT-coördinator. Samen kijken de leerkrachten hoe de computer nog beter in het onderwijs kan worden geïntegreerd.