Tussentijdse plaatsing

Soms komen er gedurende het schooljaar plekken vrij in de verschillende groepen, bijvoorbeeld door verhuizingen naar een andere stad of naar het buitenland. Bent u juist naar Arnhem verhuisd en zoekt u een goede school? Of zit uw kind al in Arnhem op school maar zoekt u een school die beter bij uw kind past? Wellicht is dan tussentijdse plaatsing mogelijk.

Naar een andere groep

Het plaatsen van een oudere leerling hangt af van de plaatsingsruimte in de groepen. Kinderen die van een andere montessori-school komen worden met voorrang geplaatst. Als er plaats is, vindt er eerst een gesprek met de ouders plaats over de verandering van school. Pas daarna zal het kind een dag in de betreffende groep meedraaien.

Voor een zo soepel mogelijke overgang observeert en toetst de leerkracht het kind aan de hand van verschillende opdrachtjes. In overleg met u kunnen we contact met de oude school opnemen om onze bevindingen te overleggen. Daarnaast ontvangen wij ook een Onderwijskundig Rapport en het CITO LVS van de oude school. Door deze combinatie van informatie krijgen we een zo volledig mogelijk beeld van uw kind en kunnen wij beoordelen of uw kind voor plaatsing in aanmerking komt.

Aanmelden

Als u na het lezen van onze website enthousiast bent over de Arnhemse Montessorischool en u wilt weten of er plaats is in een specifiek leerjaar voor dit of volgend schooljaar, neem dan gerust contact op op telefoonnummer 026-4427025 of gebruik het contactformulier.

Lees ook kennismaken met de AMS