Kennismaken met de AMS

Alle kinderen zijn welkom op onze school, ongeacht hun cultuur en achtergrond. Om te ervaren of de school ook werkelijk bij uw kind past, bent u van harte welkom om een kijkje komen nemen in de school en de groepen. Samen met de directeur wandelt u door de school en spreekt hier en daar ook met een leerling en leerkracht. Zo krijgt u een goede indruk van de school. In het gesprek met de directeur krijgt u verdere achtergrondinformatie en bent u in de gelegenheid om vragen te stellen. Zodra u enthousiast bent geworden over de school, kunt u het aanmeldingsformulier invullen.

Naar Groep 1

Als u uw kind voor de onderbouw hebt aangemeld, hoort u ruim voor het begin van het nieuwe schooljaar of uw kind ook geplaatst kan worden. Aanname gebeurt in volgorde van aanmelding en op basis van de plaatsingsruimte in de groepen. Broertjes en zusjes van kinderen die al op de AMS zitten krijgen voorrang.

Vlak voordat het schooljaar begint delen we de kinderen in. Ouders hebben hierbij geen inspraak en kunnen geen voorkeur aangeven voor een bepaalde groep of leerkracht. Uiteraard wordt de groepsindeling met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gedaan.

Uw kind kan op onze school worden geplaatst vanaf de dag dat zij of hij 4 jaar wordt. In de 3 maanden daarvoor kunnen kinderen – in overleg met de leerkracht – maximaal 5 dagdelen komen wennen.

Aanmelden

Als u na het lezen van onze website enthousiast bent over de Arnhemse Montessorischool en u wilt weten of er plaats is voor volgend schooljaar, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 026-4427025 of het contactformulier.